Tiedote 13.9.2017

Jyväskylän kaupunki

Hippos2020 -hankkeen investorikilpailutukseen tarjouksia neljä kappaletta

Maaliskuussa 2017 käynnistyneen Hippos2020 -hankkeen investorikilpailutuksen tarjousaika on päättynyt keskiviikkona 13.9. klo 15.00. Kilpailutukseen toimitettiin määräaikaan mennessä yhteensä neljä (4) tarjousta. Kilpailutuksen perusteella haetaan pääomistajia yhtiöön, joka tulee toteuttamaan Hippos 2020 -hankkeen tilat ja rakennukset. Pääomistajat tulevat vastaamaan myös alueen toiminnoista. Jyväskylän kaupunki tulee olemaan yksi yhtiön vähemmistöomistajista.

Neuvotteluihin mukaan 1-2 investoria

Jyväskylän kaupunki valitsee tarjouksen tehneistä 1-2 lopullista kumppania ja jatkaa neuvotteluja näiden kanssa. Lopullinen toteutusehdotus viedään loppuvuodesta kaupunginvaltuuston päätettäväksi.

”Olemme tyytyväisiä kiinnostuksen määrään. Tarkoituksena on, että Jyväskylän kaupunki tekee 1-2 kumppanin valinnasta hankintapäätöksen noin viikon sisällä. Hankintapäätöksen valitusajan jälkeen alkavat varsinaiset neuvottelut kumppaneiden kanssa. Lopullinen päätösehdotus kaikkine sopimuksineen on tarkoitus viedä valtuustoon vielä tämän vuoden aikana”, toteaa projektipäällikkö Kari Halinen.

Hippos2020-hanke on toistaiseksi Suomen suurimpia innovaatiokumppanuutta hyödyntäviä kilpailutuksia. Hankkeen arvo on noin 300 miljoonaa euroa, josta yksityisen rahan osuus on jopa 90%. Toteutuessaan Hippos2020 on Pohjoismaiden suurin ja monipuolisin liikunta- ja hyvinvointikeskus.

Tarjouksen jättäneistä tahoista, valituista investorikumppaneista ja hankinnan etenemisestä tiedotetaan erikseen hankintapäätöksen jälkeen.


Lisätietoja:

Kari Halinen
Projektipäällikkö, Hippos2020-hanke
Puh. 050 573 7034
S-posti: kari.halinen@jkl.fi

Jaa sivu: